Menu
  English

  Duurzamer Onderweg

  Ge-eX Logistics

  Concreet en meetbaar routepad voor containerbedrijf opstellen om duurzame ambitie te helpen realiseren.

  Vraagstelling

  Wat verwachten klanten op het gebied van duurzaamheid van een bedrijf? En hoe beoordeelt een klant wat hij krijgt? Dat is een interessant gegeven om te onderzoeken. In de logistieke sector is tijd schaars en moeten veel beslissingen ad hoc worden genomen. Daarom was Ge-eX blij met afstudeerder Arwin de Jong van Logistiek en Technische Vervoerskunde.

  Aanpak

  Arwin onderzocht wat de klanten verwachten van Ge-eX op het gebied van duurzaamheid en in hoeverre Ge-eX die verwachting volgens de klanten waarmaakt. Hij praatte met verschillende klanten, vooral grote industrieën die veel vracht laten vervoeren. Ook ging hij in gesprek met leveranciers van Ge-eX: de vervoerders. Theorieën over klanttevredenheid en duurzaamheid combineerde hij tot een helder overzicht.

  Resultaat

  Met het lijvige onderzoeksrapport van Arwin kan Ge-eX goed gefundeerde strategische keuzes maken voor de komende jaren. Ze hebben nu inzicht in de wensen en verwachtingen van de klanten en de mogelijkheden van hun leveranciers. Met die kennis kan Ge-eX maximale ‘duurzaamheidswinst’ halen uit hun vloot van 45-voetcontainers. Het onderzoek werd door de buitenwereld ook goed ontvangen én genomineerd voor de Kennisbruggen Innovatieprijs.

  Award

    Nominatie Kennisbruggen Innovatieprijs

  Opleiding(en)

  • Logistics Engineering

  Type

  Afstuderen

  Aan dit project werkten mee

  Arwin de Jong