Menu Zoeken English

Waterkwaliteitsonderzoek in Cebu

Presidential commission for the Urban Poor

Waterkwaliteitsonderzoek naar de ernstig vervuilde Tangon River in de provincie Cebu op de Filipijnen.

Vraagstelling

Welke aanbevelingen kunnen worden gegeven om de waterberging en waterkwaliteit in de Tangon River te verbeteren?

Aanpak

Er is een literatuurstudie gedaan om de geschiedenis en de gebruiken omtrent de waterkwaliteit in de verschillende rivieren in de Provincie Cebu beter te begrijpen. Daarnaast is er veelvuldig veldonderzoek gedaan om de problematiek omtrent overstromingen en vervuiling beter in kaart te brengen. Tot slot is onderzocht wat de best passende oplossing zou moeten zijn voor dit gebied en haar problematiek.

Resultaat

Een eindrapport met daarin de bevindingen en eventuele oplossingen is opgeleverd aan de opdrachtgever, Presidential Commission for the Urban Poor. Daarnaast is er een eindpresentatie gegeven aan zowel de gemeenteraad van Danao City als aan de verschillende bewoners van het vervuilde gebied. De opdrachtgever zal het onderzoek en de aangedragen oplossingen gebruiken bij toekomstige onderzoeken en nog te nemen besluiten omtrent waterkwaliteit en waterberging.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

Niels Boer, I.B.M. Opdam

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen