Menu English

Dordrecht en water

Waterschap Hollandse Delta

Onderzoek naar oplossingen voor de (toekomstige) waterproblemen van Dordrecht.

Vraagstelling

In verband met de klimaatverandering zal Dordrecht in de toekomst vaker te maken krijgen met waterproblemen. Tijdens dit project moest een oplossing verzonnen worden voor het toenemende overstromingsrisico in Dordrecht.

Aanpak

Gestart wordt met het verzamelen van achtergrondinformatie en het in kaart brengen van bebouwing, vitale infrastructuur en bedijking in het gebied. Op basis daarvan is gekeken welke mogelijkheden er waren om Dordrecht te beschermen tegen het water.

Resultaat

Het idee is een nevengeul aan te leggen, om op deze wijze het water door het buitendijks gebied te laten stromen. De nevengeul moet ervoor zorgen dat de afvoer van het water bij een hoge rivier de ruimte krijgt. Ook is een overloopgebied aangewezen waar water naartoe geleid kan worden zodra de waterstand in de rivier te hoog wordt. Leereffect van dit project voor de studenten: wat is de beste manier waarop je een groot probleem aanpakt. Ook werd ervaren dat Watermanagement echt niet alleen met water te maken heeft, maar ook met het betrekken van belanghebbenden.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

W. Lekkerkerk, Erik Tanis, Gianni van Leeuwen

Begeleider(s)

Johan Heymans, Nadine Plomp, Janine Veenstra

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen