Menu English

De Smartroad

Strukton

The idea of Holland: elektrische auto's die contactloos opladen door stroom af te tappen uit het wegdek.

Vraagstelling

Tijdens de Infratech in januari 2011 was er een idee├źncompetitie voor studenten georganiseerd door Strukton. De opdracht was technische en maatschappelijke vraagstukken bij de horens te nemen en daarvoor een oplossing te bedenken: The idea of Holland. Hier werden wij 1 van de 6 finalisten die door mochten gaan naar de finale.

Aanpak

Martik Petrosjan en ik (Arber Veseli) hebben het idee van De Smartroad verder onderzocht op haalbaarheid en uitvoerbaarheid d.m.v. het verkrijgen van informatie van specialisten op het gebied van draadloos opladen. Wij zijn naar de AutoRAI 2011 geweest voor onderzoek en fun. Er bleek uit onderzoek een serieuze vraag te zijn naar het vergroten van de actieradius van elektrische voertuigen. Wij hebben hierop ingespeeld en concepten gemaakt, hiervan hebben wij de beste uit gehaald. Dit concept hebben wij uiteindelijk met AutoCad 3D en Sketchup vorm gegeven.

Resultaat

De resultaten van ons onderzoek en het uiteindelijke ontwerp van De Smartroad hebben wij in een PowerPoint presentatie aan de juryleden in de finale van de idee├źncompetitie gepresenteerd. Wij zijn in de finale uitgekozen tot het beste "idea of Holland". Hiermee hebben wij allebei een iPod Touch gewonnen. Naast de iPod krijgen wij een stageplek bij Strukton aangeboden en natuurlijk het verder uitwerken van ons idee tot misschien een werkelijk model.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Civiele Techniek

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Martik Petrosjan, Arber Veseli

Downloads

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen