Menu English

De Complexe Stad

GGD, Stadsontwikkeling, Blauwhoed, Properstok, HR

Rotterdam is voortdurend in ontwikkeling. Bij de Complexe stad denken en werken studenten aan projecten die de stad als metropool op de kaart zetten.

Vraagstelling

Hoe houd je een stad leefbaar, duurzaam en gezond? Onderzoek hoe je Rotterdam op een creatieve en innovatieve wijze op de kaart zet als metropool. Studenten Ruimtelijke Ordening en Planologie (ROP) onderzoeken verschillende vraagstukken van diverse opdrachtgevers uit uiteenlopende domeinen.

Aanpak

De onderwijsvorm 'atelier' sluit aan op de diversiteit van opdrachtgevers en hun opdrachten. 3jrs-studenten ROP zoeken binnen De Complexe Stad naar creatieve en innovatieve oplossingen, dmv planologisch onderzoek en werken in groepjes aan uitdagingen binnen hun eigen competenties. Altijd in nauwe samenwerking met buurtbewoners en andere partijen. Experts helpen de studenten bij het beantwoorden van complexe vraagstukken met hun kennis en expertise. Ook zijn zij vaak aanwezig bij werkbesprekingen tussen studenten onderling. Zo ervaren de studenten een reële afspiegeling van de praktijk.

Resultaat

De Complexe Stad staat bekend om zijn reviewmomenten. Het eindproduct wordt dus goed afgestemd op de praktijk. In aanwezigheid van opdrachtgevers en experts worden symposia en workshops georganiseerd met publieke presentaties en discussies van de projecten. Voor de opdrachtgevers zijn de uitkomsten zeer waardevol. De kennisontwikkeling van de netwerkbijeenkomst wordt verwerkt in het advies aan de opdrachtgevers. Hieruit kunnen nieuwe ideeën voortvloeien die van toegevoegde waarde zijn om Rotterdam als metropool te kunnen profileren.

Opleiding(en)

  • Ruimtelijke Ontwikkeling | Ruimtelijke Ordening en Planologie

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Paul van den Berg, Doesjka Boer, Aden Cankaya, Melissa Jessurun, Dino Johannes, Wouter Maat, Zohal Mahbubi, Kees Staal

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen