Menu English

Datavisualisatie & de openbare ruimte

IN10 Communicatie

Onder de naam ‘Central District’ wil In10 dit gebied veraangenamen met behulp van o.a. ‘Urban Screens’, schermen die een datavisualisatie over Rotterdam tonen. Ik heb onderzocht hoe je omgaat met de data die een datavisualisatie aansturen en hoe deze dat

Vraagstelling

Onder de naam ‘Central District’ wil In10 dit gebied veraangenamen met behulp van o.a. ‘Urban Screens’, schermen die een datavisualisatie over Rotterdam tonen. Ik heb onderzocht hoe je omgaat met de data die een datavisualisatie aansturen en hoe deze datavisualisatie eruit gaat zien.

Aanpak

Na mijn onderzoek naar datavisualisatie en de (open) databronnen in Rotterdam, begon ik Processing te leren, een voor mij nieuwe op java gebaseerde programmeertaal. Dit leidde tot een prototype en een concept voor de datavisualisatie.

Resultaat

Ik heb een prototype voor een visualisatie op een urban screen ontwikkeld in Processing. Het visualiseert de bevolkingssamenstelling, -groei en –krimp en reageert ook op input van de gebruikers.

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Erik Gelderblom

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen