Menu English

Consultancy project

Diverse opdrachtgevers

Bedrijven kunnen met hun actuele HRM-vraagstukken terecht bij tweedejaarsstudenten van de opleiding Human Resource Management.

Vraagstelling

Door de veranderende arbeidsmarkt is het voor bedrijven en instellingen noodzakelijk het personeelsbeleid regelmatig te toetsen. Want hoe beperk je ziekteverzuim, hoe behoud je bestaande kennis voor de organisatie en verwerf je daarnaast ook frisse kennis? En waarop stem je je strategische personeelsplanning en talentmanagementvraagstukken af? P&O-vraagstukken waarmee tweedejaarsstudenten met hun opgedane theoretisch kennis aan de opleiding Human Resource Management aan de slag kunnen gaan.

Aanpak

Studenten HRM stappen in hun tweede studiejaar in de rol van consultant. Tijdens de kick-off maken de opdrachtgevers en studenten van de projectgroepen kennis met elkaar. Vervolgens voeren de studenten in twee (concurrerende) teams bij de opdrachtgever een P&O-gerelateerde-consultancy opdracht uit. Gedurende een bepaalde periode analyseren, bespreken en beschrijven zij de probleemstelling. Zij worden daarin bijgestaan – maar vooral ook scherp gehouden – door docenten van de hogeschool en de opdrachtgever.

Resultaat

Aan het einde van de periode stellen de studententeams elk een analyse op die bruikbaar is voor de opdrachtgever. In deze afrondingsfase volgen twee teampresentaties aan de directie. Eén van de twee voorgelegde strategieën resulteert in voorbereidend beleid. Werken aan deze consultancy-opdrachten is voor studenten een uitgelezen kans om zich onder te dompelen in de rol van externe HR-adviseur en om zichzelf te laten zien aan potentiële stagebedrijven. Voor de bedrijven is het interessant om op deze manier studenten te laten kennismaken met hun organisatie.

Opleiding(en)

  • Human Resource Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Elk jaar ruim 150 HRM- studenten

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen