Menu English

Commune

Hogeschool Rotterdam, Ministerie BZK en I&M, Sioo

Commune is a platform that facilitates people to contribute to the city they live in.

Vraagstelling

Ontwerp een product gebaseerd op Civic Design. Hierbij betrek je de samenleving met hetgeen wat je wilt bereiken. Ook wel bekend als de welbekende participatiesamenleving.

Aanpak

We zijn na gaan denken welke waardes er komen kijken bij Civic Design. Hier zijn we op gaan brainstormen en toen zijn we tot drie concepten gekomen. Uiteindelijk hebben we deze drie concepten samengevoegd, omdat Commune een product is wat op meerder manieren toepasbaar is.

Resultaat

Het resultaat is een app en animatie die gepresenteerd zijn tijdens de Innovation Expo 2016. Hierbij hebben we gesproken met beleidsmakers om een beta versie van het platform te lanceren. Medewerkers van ministeries tot mensen uit het bedrijfsleven waren geïnteresseerd in ons product en de visie erachter. Ook zijn we erg trots op het feit dat we Mark Rutte hebben kunnen vertellen over ons idee. De meerwaarde voor ons was dat we een product ontwikkelen waarbij we de mogelijkheid kregen om hier echt wat mee te doen.

Award

  Design Challenge International Week

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Type

Project

Aan dit project werkten mee

M. Lansu

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen