Menu English

Business case Drempelvrij

Stadslab Hogeschool Rotterdam

Studenten Mediatechnologie ontwikkelen mobiele web-app met open data, die rolstoelgebruikers in staat stelt om rolstoel vrije routes te plannen.

Vraagstelling

Er moet een mobiele web-based applicatie komen voor mindervaliden die het mogelijk maakt voor hen om een route te plannen die zoveel mogelijk obstakels op staat vermijdt. De focus ligt in eerste instantie op het gebied rondom het stadslab (calandstraat 7). De gemeente Rotterdam stelt data bestanden beschikbaar met informatie over bestrating, putdeksels en dergelijke. Door deze datasets te combineren moet de applicatie een drempelvrije route kunnen plannen voor de gebruiker.

Aanpak

De eerste stap was het analyseren van de data van de gemeente Rotterdam. Wij hebben geconcludeerd dat de data niet direct te implementeren is in een applicatie. Gezien de korte tijd (2 weken) voor het project hebben wij onze focus verlegd naar het schrijven van een route algoritme en het opbouwen van een eigen straten bestand met de data van de gemeente Rotterdam in ons achterhoofd. Zo kan in de toekomst de data van de gemeente, wanneer deze geconverteerd kan worden naar een bruikbaar formaat, gemakkelijk geïmplementeerd worden.

Resultaat

Het resultaat is een routeplanner die op basis van het type bestrating van de wegdelen een route bepaald die zoveel mogelijk slechte bestrating vermijdt zoals keien of grind. Toekomstige uitbreidingen op de applicatie kunnen het ook mogelijk maken om stoepranden te vermijden, stijle wegen (of bruggen) en kruisingen met tramrails. De applicatie is gedocumenteerd zodat ook andere studenten in de toekomst aan de slag kunnen met het door ontwikkelen van de routeplanner voor rolstoel gebruikers.

Opleiding(en)

  • Creative Media and Game Technologies

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Rense Bakker

Downloads

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen