Menu English

Boek stadsecologie Rotterdam: Groene streken

Bureau Stadsnatuur Rotterdam

Gebundelde adviezen in het kader van stadsecologie en duurzaamheid voor deelgebieden in Rotterdam.

Vraagstelling

De opdracht kwam vanuit Bureau Stadsnatuur (BSR) om ideeën te geven over stadsecologie en duurzaamheid in Rotterdam. Hiervoor zijn twee deelgebieden gekozen, Hillesluis/Vreewijk in Rotterdam Zuid en Schieveense Polder nabij Rotterdam The Hague Airport.

Aanpak

Door middel van gastcolleges van BSR maar ook andere partijen, hebben studenten zich verdiept in duurzaamheid en ecologie in de stad. Elke student heeft een deelgebied gekozen, en hieruit individueel een advies/ontwerp gemaakt. Daarnaast is er algemeen onderzoek gedaan naar diverse thema's rondom duurzaamheid en ecologie en wordt er algemene informatie gegeven over Hillesluis/Vreewijk en Schieveense polder.

Resultaat

Elke student heeft de ontwerpen aangeleverd in een format. Hierover kregen zei een individueel cijfer. Een aantal enthousiaste studenten en een docente (Janneska Spoelman) zijn ruim een jaar actief geweest om de ontwerpen te bundelen, de presentabel te maken en de sponsoring en PR te regelen. Uiteindelijk zal het boek als relatiegeschenk dienen voor de gehele Hogeschool. Tot slot werd het boek overhandigd aan de betrokken partijen, sponsoren en de wethouder Duurzaamheid (Alexandra van Huffelen) van de Gemeente Rotterdam!

Opleiding(en)

  • Ruimtelijke Ontwikkeling | Ruimtelijke Ordening en Planologie

Type

Project

Aan dit project werkten mee

R.C. Bijl, P. de Jong, Wilfried Stolte, Pui Lun Tam, Niels Vollaard

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen