Menu
  English

  Binnenvaartgame: Iedereen doet mee!

  Havenbedrijf Rotterdam

  Bedenk & creëer een bordspel over de processen van de binnenvaart. Het doel dit spel is: Door goede communicatie ontstaat er een betere samenwerking!

  Vraagstelling

  Bij het opstellen van de Plan van Aanpak is de volgende probleemstelling geschreven: Hoe kan een nieuw bordspel meer inzicht geven over de schakels tussen de verschillende logistieke partijen, waardoor een efficiënter gebruik van de capaciteit van de schepen en de samenwerking van deze partijen?

  Aanpak

  De aanpak is gedaan volgens de Iteratiemethode. Een iteratie is een fase van het project. De eerste iteratiefase was een explore-scope fase. Hierin moest er onderzoek gedaan worden naar de processen van de binnenvaart en theorieën over bordspellen. De andere iteraties wordt er een prototype gemaakt, en aan het einde van de iteratie wordt de prototype getest. In totaal waren er 4 iteratiefases. Het prototype werd getest door de opdrachtgever en de stakeholders van dit project. één van de stakeholders is het Havenbedrijf Rotterdam.

  Resultaat

  Het eindresultaat is het bordspel genaamd: Binnenvaart Game. Het spel is goed bevallen bij de opdrachtgever en de stakeholders. Er zijn planningen zijn gemaakt om het spel te gaan produceren. Het spel wordt geproduceerd als zakelijke relatie geschenk, maar ook als publieke versie. Het meerwaarde van het product is dat het spel zorgt ervoor dat er betere inzicht komt over de processen van de binnenvaart. Voor het bedrijfsleven bevat dit spel ook een leerzaam doel, omdat een betere communicatie leidt tot een betere samenwerking. Uiteindelijk is het altijd leuk om een bordspel te spelen!

  Opleiding(en)

  • Logistics Engineering

  Type

  Project

  Aan dit project werkten mee

  T. van Benthem