Menu English

Bedside Nursing

Regionaal ziekenhuis

Een visie op het concept Bedside Nursing binnen een regionaal ziekenhuis omgeving Rotterdam.

Vraagstelling

De drang om gegevens digitaal te verwerken wordt steeds groter en daarmee ook de drang naar toegang tot deze gegevens bij het bed van de patiënt. Op het moment vindt de invoer van gegevens in informatiesystemen vaak nog niet plaats bij de bron van de informatie, namelijk het bed van de patiënt. Aan de student is gevraagd de mogelijkheden en onmogelijkheden van bedside nursing te onderzoeken en een visie te schrijven omtrent de ontwikkeling van bedside nursing in een regionaal ziekenhuis.

Aanpak

Tijdens het project is zowel theoretisch als praktisch onderzoek verricht. In het praktijkgerichte deel zijn in totaal 24 gesprekken gehouden met medewerkers van het ziekenhuis. Het theoretische deel van het onderzoek gaf invulling hoe de wensen en eisen van het ziekenhuis ingevuld kunnen worden. Hierbij is met name gebruik gemaakt van wetenschappelijke studies en case studies. Daarnaast heeft dit deel van het onderzoek veel informatie verschaft over hoe andere ziekenhuizen bedside nursing toepassen en welke trends er op het moment aan de gang zijn op dit gebied.

Resultaat

Er zijn kansen voor bedside nursing en het ziekenhuis steunt de ontwikkeling. In de visie komen de medicijnwagen en tablet naar voren als de in te zetten apparaten. De medicijnwagen wordt ingezet om zorgverleners te helpen in het toedienen van medicatie en registreren dat bij dit proces hoort. De tablet kan op 2 manieren worden ingezet. Ieder ‘bed’ kan zijn eigen tablet krijgen. Op de tablet is het mogelijk voor de zorgverlener om gegevens in te zien en in te voeren en zal het primaire apparaat zijn waarmee verplegers werken. Verder kunnen alle ‘mobiele zorgverleners’ een eigen tablet krijgen.

Opleiding(en)

  • Gezondheidszorgtechnologie

Type

Stage

Aan dit project werkten mee

Kevin Apeldoorn

Begeleider(s)

Raoul Nielen

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen