Menu English

Bedrijfsanalyse Koninklijke Vopak N.V.

Koninklijke Vopak

Het analyseren en beoordelen van de financiële situatie van Koninklijke Vopak N.V.

Vraagstelling

Het doel van de opdracht was om de financiële situatie van een onderneming aan de hand van kengetallen oftewel ratio's te analyseren en te beoordelen. Voor de beoordeling van de financiële situatie is gebruik gemaakt van onder andere de volgende begrippen, rentabiliteit, solvabiliteit en liquiditeit. Uiteraard zijn er nog veel meer begrippen aan te pas gekomen om een goede analyse te kunnen maken.

Aanpak

Om aan deze kengetallen te komen hebben wij contact opgenomen met de investor relations binnen de Koninklijke Vopak N.V. Wij zijn naar het hoofdkantoor geweest van Vopak Nederland waar wij gesproken hebben met de investor en samen met hem de balansen/ overige gegevens hebben doorgelopen waarmee wij een analyse konden doen. Het leuke, maar ook uitdagende aan deze opdracht was dat onze balansen waarvan wij waren voorzien allemaal in het engels waren gegeven. Wekelijks is er in groepsverband gewerkt aan de opdracht tijdens tussenuren of in onze vrije tijd.

Resultaat

Aan het eind van de opdracht is er een rapport opgeleverd aan de leraar financiering en aan het bedrijf de Koninklijke Vopak N.V. zelf. Naar ons weten heeft het bedrijf er zelf niks mee gedaan. Het was ook niet onze opdracht om het bedrijf te voorzien van een advies, puur van conclusies hoe zij er op dit moment voor staan en of zij zichzelf financieel 'gezond' kunnen noemen. Zoals te zien is in ons verslag hebben wij per onderwerp een conclusie geschreven. Per onderdeel bleek dat Vopak over het algemeen een financieel 'gezond' bedrijf is. Het ene jaar net iets meer dan het andere.

Opleiding(en)

  • Logistics Management

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Serdar Diri, T. de Ronde

Begeleider(s)

E.A. Moolenburgh

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen