Menu English

Android app 1 2 Quit

Hogeschool Rotterdam

Een stoppen-met-roken-app om rokers te motiveren te stoppen.

Vraagstelling

De opdracht was maak een succesvolle android app. Het idee mocht je als projectgroep zelf verzinnen en aan de opdrachtgever voorleggen.

Aanpak

De projectgroep A-Maze is eerst gaan brainstormen over mogelijke ideeën. Uiteindelijk kwam hier het idee uit om een app te maken die mensen motiveert te stoppen met roken door de mensen te laten sparen voor een product bij een webwinkel. De app zou mensen gaan motiveren door duidelijk en gebruiksvriendelijk de voortgang te tonen op het gebied van gezondheid, geld en het sparen zelf. Nadat dit idee was voorgesteld hebben we de app gedesigned en zijn we eigenlijk gelijk aan de slag gegaan. We hebben eerst het hoofd idee van het sparen uitgewerkt en toen daaromheen andere features toegevoegd.

Resultaat

Het resultaat is een app die mensen motiveert te stoppen met roken door meteen al de voortgang te laten zien die de stopper maakt. De app staat mensen in staat producten te kopen die ze al lang op hun verlanglijstje hadden staan door hiervoor geld opzij te leggen in plaats van dit uit te geven aan roken. Ook toont de app snel de verbetering in gezondheid en motiveert de gebruiker door middel van achievements. Wij als team hopen dat een groot deel van Nederland door middel van onze app stopt met roken.

Opleiding(en)

  • Informatica

Type

Project

Aan dit project werkten mee

R. Siep

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen