Menu
  English

  Aftrap Self Driving Challenge 2022 | Welkom nieuwe teams!

  Self Driving Challenge

  Donderdag 10 februari vond de online aftrap van het nieuwe seizoen van de Self Driving Challenge (SDC) plaats. Het is de vierde editie van de challenge waarbij studententeams van hogescholen een zelfrijdende kart laten racen op TT-circuit Assen.

  Zelfrijdende kart tijdens de Self Driving Challenge
  Zelfrijdende kart

  Dit is een initiatief van de RDW in en een samenwerking tussen de Hanzehogeschool, Digital Society Hub, Windesheim en partners Quintor, de The Grid Racing.

  Vraagstelling

  Studententeams laten een zelfrijdende kart racen op TT-circuit Assen. Dat doen ze door de techniek van zelfrijdende auto’s te gebruiken bij het zelfrijdend maken van de karts. Het doel van de challenge is om zoveel mogelijk kennis te vergaren en te ontwikkelen over autonoom rijdende auto’s.

  Aanpak

  Afgelopen periode is er keihard gewerkt aan de techniek. De karts zijn helemaal klaar gemaakt voor de challenge. Het team DevOps (divisie Car & IT) van de RDW faciliteert de challenge en voorziet de deelnemende onderwijsinstellingen van de benodigde hard- en software. Daarnaast worden in de komende maanden de nodige kennissessie georganiseerd, waarin kennis en expertise wordt gedeeld. Een goede controle van de betrouwbaarheid van de techniek autonoom rijden is cruciaal.

  De RDW is in Nederland de toelatingsautoriteit die nieuwe typen auto’s test om toegelaten te worden op de weg en speelt daarom een belangrijke rol in wetgeving, ICT en cybersecurity voor autonoom rijden.

  Resultaat

  Het doel van de challenge is om zoveel mogelijk kennis te vergaren en te ontwikkelen over autonoom rijdende auto’s.

  Opleiding

  Automotive

  Type

  Project

  Begeleiders

  Jan de Nijs en Stijn Kerst