Menu English

Advies patiëntmonitor

Amphia ziekenhuis Breda

Marktonderzoek naar geschikte vervanging voor het huidige patiëntmonitorsysteem van het Amphia Ziekenhuis te Breda.

Vraagstelling

Binnen het Amphia Ziekenhuis te Breda lopen diverse investeringsaanvragen voor vervanging van bewakingsapparatuur, onder andere op de intensive care en de operatiekamer, die meerdere vitale functies registreren en in contact staan met een centraal bewakingssysteem. Deze bewakingssystemen zijn dus patiëntmonitoringssystemen. Er wordt gezocht naar een geavanceerd systeem dat de huidige lijn kan gaan vervangen. De apparatuur moet worden vervangen, omdat deze deels verouderd is. Ook zijn er veel verschillende soorten apparatuur. Dit is niet gemakkelijk voor het onderhoud en het gebruik ervan.

Aanpak

Het plan van aanpak begon met een inventarisatie: wat zijn de wensen en eisen van de gebruikers? Hierna werd de markt verkend, wat voor apparatuur is er op de markt en werd er gekeken naar waar de wensen/eisen en de apparatuur die op de markt is overeenkomt. Hieruit volgt dan een advies voor apparatuur die goed aansluit bij de wensen van het ziekenhuis. Als laatste is er een terugkoppeling met de fabrikant en de gebruiker.

Resultaat

Het resultaat is een adviesrapport over aanschaf van vervangende bewakingsapparatuur en is er meer informatie over de wensen en eisen van de afdelingen. Ook is er een beter beeld van welke apparatuur er op de markt aanwezig is en wat de functies en mogelijkheden zijn ervan. Het project van de studenten is nu verder uitgebreid, en ligt er een advies over de eisen van de compatibiliteit van de systemen met EPD en PDMS.

Opleiding(en)

  • Gezondheidszorgtechnologie

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Steven Roodhorst

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen