Menu English

Advies digitalisatie dossier perfusie

Amphia Ziekenhuis Breda

Veel ziekenhuizen stappen geheel over op een digitaal patiënten dossier (EPD). Is dit systeem ook geschikt voor klinisch perfusionisten?

Vraagstelling

Een klinisch perfusionist is tijdens operaties van het hart verantwoordelijk voor de tijdelijk bloedsomloop buiten het lichaam. Ze maken hierbij gebruik van een hart-long machine. Het Amphia Ziekenhuis maakt gebruik van een ziekenhuisbreed Elektronisch Pati├źnten Dossier (EPD). De klinisch perfusionisten werken nog met een papieren dossier. Kunnen de perfusionisten ook overstappen naar een digitaal dossier?

Aanpak

Om tot een werkbaar registratiesysteem voor perfusionisten te komen, stelt de student een Pakket van Eisen (PvE) op, gebaseerd op interviews. Dit PvE is vervolgens gebruikt in een marktonderzoek dat zich richt op de mogelijkheden van vier leveranciers die zowel hart-longmachine als registratiesystemen leveren. Ook deed de student literatuuronderzoek en had zij contact met verkoopspecialisten op het gebied van hart-longmachines. De informatie over de mogelijkheden van het bestaande EPD krijgt ze van een inhoudsdeskundige van het Amphia Ziekenhuis.

Resultaat

De huidige leverancier is de enige die aan alle eisen voldoet. Overige leveranciers voldoen niet aan alle eisen, waaronder het gebrek aan een HL7 koppeling. Hierdoor voldoen zij niet aan eis van het Amphia om de informatie op gestandaardiseerde manier uit te wisselen met het EPD. Op basis van dit onderzoek adviseert de afstudeerder om het perfusiedossier vorm te geven in een perfusiemodule in het EPD van de huidige leverancier.

Opleiding(en)

  • Gezondheidszorgtechnologie

Type

Afstuderen

Begeleider(s)

Y. Verhoef

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen