Menu English

3D-game over Rotterdam in 2020

Gemeente Rotterdam

Studenten van WdKA en CMI werkten aan een 3D-game over Rotterdam in 2020

Vraagstelling

Een gemixte groep studenten van Hogeschool Rotterdam maken een interactieve game waarin de impact van beleidsplannen in 2020 centraal staat. Opdrachtgever Gerard van der Linden, strateeg bij de dienst Sport & Recreatie, wilde aan politici laten zien hoe Rotterdam er in 2020 uit ziet. Als zij nu een bepaalde beslissing nemen, wat betekent dat voor het leven in de stad in de toekomst?

Aanpak

Als eerste gingen studenten Vrijetijdsmanagement en Communication and Multimedia Design met de opdracht aan de slag. Deze studenten deden een onderzoek om Rotterdam in 2020 in kaart te brengen. Concept-ontwikkelaars en programmeurs zijn verder gegaan met de scenario’s van de eerste groep. Vervolgens zijn de vormgevers erbij betrokken, zij hebben de 3D-animaties gemaakt.

Resultaat

De studenten realiseerden een 3D-game waarin je personages kunt kiezen en stadsgebieden. Het eindresultaat is met veel creativiteit én humor vormgegeven. De docenten zijn trots, de opdrachtgever tevreden. Binnen de dienst Sport & Recreatie zijn mensen geïnteresseerd geraakt en zij verkennen met behulp van de game Rotterdam in 2020.

Opleiding(en)

  • Communication and Multimedia Design
  • Vormgeving
  • Leisure Management

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Tim van Hussen, Ricardo Quirante Martinez, Frank Vis

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen