Menu English

Studiesucces & Studentwelzijn

Bij het ontwikkelen van ons opgavegerichte onderwijs, zetten we actief in op het studentsucces van onze bachelor- en masterstudenten. Het welzijn van onze studenten en het succesvol doorlopen van hun opleiding, staat daarbinnen hoog op de agenda. Onderwijs valt of staat tenslotte met het welbevinden van onze studenten.

Belangrijkste opdracht komend jaar

De uitdaging voor komend jaar ligt in het aanbrengen van samenhang in de verschillende deelprojecten, waarvan sommige al enige tijd lopen en andere nu starten. Een van die projecten is het ‘Proces Aanmelding, Studiekeuzecheck en Studiestart’ om te zorgen voor een warm welkom van onze nieuwe studenten. Daarnaast is het onderzoeken en uitwerken van de principes van een studeerbaar programma met doorstroomnorm een van de prioriteiten. Een project dat samen met team Onderwijsinnovatie wordt opgepakt. Ook wordt komend jaar gestart met het uitwerken van de student journey, waarbij de focus ligt op de onboarding van nieuwe studenten en de verbetering van de studiekeuzecheckgesprekken.

Opgavetrekker

Om deze ambities waar te maken is Daan van Beekum aangesteld als opgavetrekker. Daan is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen voor deze opgave. Hij werkt hiervoor nauw samen met collega’s uit de verschillende opleidingen van IGO, de IGOvation HUB en de bedrijfsvoering. Zo werkt hij onder andere nauw samen met een bestaand netwerk aan coördinatoren Langstuderen & Vertraging, onder aanvoering van Marta Nyczkowska. Ook gaat Daan aan de slag met het thema diversiteit & inclusie samen met Anouk Menten-Degeling vanuit de IGOvation HUB.

Procesbegeleider

Chantal Defesche is vanuit de IGOvation HUB aangesloten als procesbegeleider. In die rol verleent zij ondersteuning om het proces mee in goede banen te leiden. Zij bewaakt de voortgang, brengt structuur aan en begeleidt sessies voor de verschillende projecten.

Studenten input

Op beslissende momenten vragen we een groep van IGO studenten om mee te denken en input te leveren. Als hoofdrolspeler in deze opgave is hun stem onmisbaar om tot slagen te komen.

Blijf op de hoogte

Houdt deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Je vindt de updates onder het tabblad nieuws & agenda.

Vragen en meedenken

Heb je vragen of wil je meedenken? Mail dan naar igo-studentsucces@hr.nl