Menu English

Dordrecht Academy

Dordrecht Academy is een samenwerkingsverband van meerdere hogescholen en biedt Associate degree opleidingen aan in de regio Drechtsteden.

Toon:

Dordrecht Academy is een samenwerkingsverband van meerdere hogescholen: de Hogeschool Rotterdam, InHolland en Christelijke Hogeschool Ede. Samen bieden wij vanaf september 2022 Associate degree opleidingen aan waar in de regio Drechtsteden veel vraag naar is (zie hiervoor het tabje Opleidingen).

Welke variant een student ook kiest, de verbinding met de (eigen) beroepspraktijk staat altijd centraal. De opleidingen zijn samen met het werkveld en met ROC Da Vinci College ontwikkeld. Zo ontstaan er goed doorlopende leerroutes voor mbo'ers met een sterke praktijkgerichtheid.

In oktober 2021 is gestart met de bouw van het Kopgebouw op het Leerpark. Dordrecht Academy zal zich in 2023 hier gaan vestigen. Het Kopgebouw wordt een gebouw voor onderwijs én startups. Het gebouw is inhoudelijk en fysiek verbonden met de Duurzaamheidsfabriek, Da Vinci College en de op de campus aanwezige innovatiecentra, inclusief de binnenkort te bouwen Maakfabriek. We zien het leerpark als een thuisbasis vanuit waar we de regio intrekken om met lokale bedrijven te werken aan vraagstukken. Zo wordt de campusfunctie van het Leerpark flink versterkt. Experimenteren-leren-denken-doen kan dan écht worden gerealiseerd.

Dordrecht Academy wordt ondersteund door de Gemeente Dordrecht en de Economic Development Board.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen