Didactisch coachen

Korte cursus

Zou je als docent graag het studiesucces van je studenten vergroten? Met de cursus Didactisch coachen versterk je de motivatie en het leerproces van jouw studenten.

Hoe? Door doelen te stellen en verwachtingen uit te spreken. Hiermee hebben jij en je studenten een gezamenlijk vertrekpunt om actief samen te werken. Tijdens deze cursus leer je handige tips en tricks op het bevragen, feedback geven, aanmoedigen en aanwijzingen geven in de klas.

Aanmelden in april, starten in september

meer info binnenkort

Start:

Dag en tijd:
donderdagmiddag van 13.30 uur - 16.30 uur

Investering:

Aantal deelnemers:
minimaal 10

Opbouw

Hoe is de cursus opgebouwd?

Voor wie?

Het maakt voor deze cursus niet uit of je pas begonnen bent met lesgeven of al langer voor de klas staat. De een zal de lesstof ervaren als totaal nieuw, de ander als een frisse kijk op bekende methodiek. Voel jij je al aangesproken? Aarzel dan niet en meld je direct aan. Deze cursus is ook nuttig voor zijinstromers.

Wat leer ik ?

Deze cursus bestaat uit 2 workshops. Tijdens de eerste workshop bepaal je je startpositie ten aanzien van didactisch coachen. Je doorloopt een proeverij aan methoden van didactisch coachen. Daarnaast leer je hoe je deze vaardigheden koppelt aan activerende didactische werkvormen.

In de tweede workshop ga je actief aan de slag met didactisch coachen. Dit doe je met instructies, werkvormen en beeldmateriaal. Je wisselt voorbeelden van good practice uit met andere deelnemers.

Wat heb ik eraan?

Na deze cursus:

• Kun je de juiste didactische interventies die bijdragen aan de motivatie van je studenten inzetten;
  • Weet je hoe je studenten activeert en ze in de leerstand zet;
  • Kun je didactisch coachen combineren met passende (digitale) werkvormen;
  • Kun je succesfactoren van didactisch coachen herkenbaar laten terugkomen in je lessen. Dit doe je met klassenmanagement (leiderschap) en diverse werkvormen.

Je kunt voor een vervolgopleiding kiezen: opleiding Didactisch coachen en/of opleiding Beeldcoach.

Voorwaarden

Deze cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Je kunt je tot 14 dagen van tevoren afmelden, anders brengen we de kosten alsnog in rekening. We vragen je om met je leidinggevende te bespreken of je op deze data de cursus kunt bijwonen.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties