Menu English

Workshop Didactisch coachen

Data: dinsdag 5 maart en dinsdag 2 april aanstaande, van 14.00-17.00

Maak kennis met Didactisch Coachen!

Heb je wel gehoord van didactisch coachen en raak je nieuwsgierig naar wat deze vorm van coachen bijzonder maakt? Dan is deze proeverij wat voor jou! In twee middagen nodigen we je uit om zelf te ervaren wat didactisch coachen voor jou kan betekenen. We besteden aandacht aan de didactiek van de hoge verwachtingen – met name aan de krachtige combinatie van waarderende feedback en het stellen van verdiepende vragen.

Start:
Op aanvraag

Dag en tijd:
Dinsdag van 14.00 - 17.00 uur

Investering:
€390,- per deelnemer inclusief boek en materiaal *

*verhoogd per 30-05-2023 ivm jaarlijkse prijsstijgingen

Aantal deelnemers:
minimaal 10 deelnemers, 2 bijeenkomsten.

Opbouw

Hoe is de cursus opgebouwd?

Geïnteresseerde docenten(teams)

Inhoud

Een leraar met hoge verwachtingen brengen hun leerlingen vaak tot hogere leerresultaten dan bij leraren met lage verwachtingen. Wat doen zij anders? In deze workshops introduceren we de didactiek van de hoge verwachtingen. Alvast een tipje van de sluier: leraren met hoge verwachtingen geven beperkt aanwijzingen, stellen veel mooie, open vragen die uitnodigen tot nadenken en leren, en ze geven vaak specifieke, waarderende feedback op aanpak, leermodus en persoonlijke kwaliteiten.  Tijdens deze workshop ervaar je hoe ‘het staat’ met jouw vaardigheden op het gebied van vragen stellen en feedback geven.

Werkwijze

Door ervaringsgerichte oefeningen, gericht op feedback geven en vragen stellen hopen we je te prikkelen om nog beter te worden in deze cruciale vaardigheden.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die lesgeeft en/of leerlingen/studenten begeleidt.

Wat leer ik ?

Je maakt kennis met het gedachtengoed van didactisch coachen. We hopen dat je zin krijgt om intensiever aan de slag de te gaan met didactisch coachen.

Wat heb ik eraan?

Na deze workshops kun je ervoor kiezen om met jouw team een didactisch coachtraject aan te gaan van 2 jaar.

Niet op zoek naar deze cursus?

Kijk ook eens naar deze opties
🍪

Welkom!