Menu Zoeken English

Design deeltijd

Tweejarige master in het Nederlands, start in september

Bij de Master Design van de Willem de Kooning Academie leer je vanuit je eigen ontwerpvraag ontwerpend en verdiepend design research doen.

De Master Design heeft een eigen design research-methodiek, die terugkomt in workshops, lezingen en coachsessies. Bij deze master reflecteer je voortdurend op wat je ontdekt en draag je je verhaal uit door middel van storytelling. Met je design research draag je bij aan nieuwe praktijken. Deze nieuwe praktijken kunnen door jezelf of door anderen zijn geïnitieerd.

De ontwerpers die aan de Master Design studeren komen uit verschillende disciplines. Onderling deel je iteratief onderzoek en werk je met participanten.

Meer informatie over de Master Design vind je op de website van de Willem de Kooning Academie.

Opbouw

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Indeling van de jaren

Jaar 1

In het eerste jaar leer je verschillende methoden kennen, om design research te doen maar ook om daarover te vertellen. Door die direct in te zetten om je eigen ontwerpvraag te beantwoorden, ontwikkel je langzamerhand een eigen methodiek. Ook werk je aan een passend netwerk van participanten en zoek je jouw positionering daarin.

Jaar 2

In het tweede jaar werk je vanuit je eigen methodiek aan je ontwerpvraag, en bent daarmee relevant voor de sociale en design context waarin je werkt. Je studeert af op design (methodiek en ontwerp), een publicatie en een duidelijke visie waarmee je als professional in je nieuwe netwerk staat.

Leerlijnen

Het curriculum van de Master Design bestaat uit drie leerlijnen: Design Research, Storytelling en Nieuwe Praktijken. Meer informatie daarover vind je op de website van de Willem de Kooning Academie.

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Na je afstuderen

De Master Design van de Willem de Kooning Academie leidt op voor een Master of Arts (MA). Bij je diploma ontvang je een Engelstalig diplomasupplement.

Locatie

Waar ga je studeren?

Niet op zoek naar deze opleiding?

Kijk ook eens naar deze opties

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.