Menu
  English

  Saskia over haar loopbaan

  Het vak van de ontwerper is multidisciplinair: een samenspel van schalen, functies en context. Dit vertaalt zich in mijn loopbaan.

  “Na mijn studie interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning ervoer ik een gemis in praktijkervaring. De combinatie werken en studeren aan de academie sloot aan op mijn behoefte om mij intellectueel verder te ontwikkelen en tegelijkertijd het professionele werkveld te betreden. Tijdens de academie heb ik mezelf uitgedaagd om grip te krijgen op alle schaalniveaus die zich in het vakgebied bevinden: van klein woongebouw tot een grootschalige stedenbouwkundige opgave.

  De ontwikkeling die ik op de academie heb doorgemaakt, is terug te vinden in mijn beroepspraktijk. Als afgestudeerd interieurarchitect bezat ik nauwelijks bouwkundige kennis, daarom besloot ik om bij een all round bureau als Broekbakema te gaan werken, waardoor ik direct BIM vaardigheden kon aanleren. Ik heb meer dan 2,5 jaar bij Broekbakema gewerkt. Tijdens deze periode is samen met mijn kennis mijn zelfvertrouwen gegroeid.

  Broekbakema heeft mij een solide basis geboden, mijn functie als junior architect bij MVRDV is een volgende stap. Hier mag ik, in een minder hiërarchische organisatiestructuur, op verschillende vlakken bijdragen aan projecten. De ontwerpen van MVRDV kunnen als iconisch en leesbaar worden omschreven, ze helpen mij om mijn eigen visie als ontwerper scherp te stellen.”

  Saskia Kok
  Student