Menu Zoeken English

Waterstad (Honours Programme)

Hogeschool Rotterdam

Brochure maken die de mogelijkheden voor een duurzame waterwijk omvat.

Vraagstelling

De projectgroep Honours Programme Watermanagement werd gevraagd om de verschillende ideeën die voortvloeide uit het eerstejaarsproject Waterstad, samen te voegen tot een brochure. Bij het project Waterstad werd door verschillende projectgroepen een duurzame waterwijk ontworpen in een oude haven van Rotterdam.

Aanpak

Door middel van brainstormsessies, lessen communicatie, lessen InDesign, inspiratie uit klasgenoten en veel overleg, zijn drie "kansen" voor een waterwijk gekozen als speerpunten. Dit zijn de kansen Duurzaam, Leven en Water. Deze staan voor het feit dat er in een nieuwe waterwijk kansen zijn voor verschillende sociale groepen om duurzaam op en rond het water te wonen, te leven en te recreëren.

Resultaat

De drie kansen vormen de leidraad. De sfeer en het gevoel wat daarbij hoort, moet in de brochure terugkomen. Hiermee is rekening gehouden bij de vormgeving met softwareprogramma's en de definitieve teksten. Het eindproduct geeft een indruk van wat een duurzame waterwijk kan betekenen voor de inwoners en hun omgeving. Het resultaat is een bron van inspiratie voor stadsontwikkelaars en andere geïnteresseerden.

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

J.A. Zwinderman

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen