Menu Zoeken English

Visuele presentatie watersysteem

Niek Muileboom & Marjolijn van Eijsden

Een toegankelijke en inzichtelijke visuele presentatie van het watersysteem in een woonwijk van Rotterdam

Vraagstelling

De opdracht was het presenteren van het watersysteem van een woonwijk in Rotterdam. Het presentatieboek moest zo visueel mogelijk gemaakt worden, tekst alleen begeleidend aan tekeningen en foto's. Al het materiaal, tekeningen en foto's moesten we zelf maken. Andere bronnen waren niet toegestaan. Bij het boek hoort een poster die uitnodigt het boek te lezen.

Aanpak

We hebben een boek gemaakt dat doormiddel van A3 foto's het watersysteem laat zien. De foto's begeleiden we met tekst, grafieken en tekeningen. Het boek moet duidelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen, ook niet technici. Voor de poster hebben we ervoor gekozen het watersysteem kort toe te lichten aan de hand van een dwarsdoorsnede van de wijk en een link naar het gratis te downloaden boek. We hopen mensen te interesseren voor het waterbeheer in hun wijk.

Resultaat

Het resultaat is een visueel sterk boek met duidelijke en uitnodigende poster. Het boek is begrijpelijk voor bewoners en geinteresseerde, zonder achtergrondkennis. De poster introduceert het watersysteem en nodigt je uit meer over het watersysteem te weten te komen door het boek te downloaden. www.neptunepublications.tk

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Vincent Oskam

Downloads

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen