Menu Zoeken English

Symposium 10 jaar opleiding Watermanagement

Opdrachtgever: Opleiding Watermanagement

Op 18 april werd het jubileum gevierd met een symposium en de uitreiking van het WAM-magazine, onderaan te vinden onder het item Media.

Vraagstelling

Tijdens het symposium was er ruimte voor ontmoetingen waarin is teruggeblikt naar 10 jaar Watermanagement. Ook is vooruitgekeken naar wat alle alumni en het werkveld in de komende jaren voor studenten en de opleiding kan betekenen. Het symposium is georganiseerd door de opleiding voor het 10-jarig jubileum. Het WAM-magazine, dat speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt , geeft een mooi overzicht van 10 jaar Watermanagement.

Aanpak

Het symposium trapte af met korte lezingen van lectoren, medeoprichters en pioniers van de opleiding. Er werd flink gediscussieerd met de zaal en het panel over investeren in overstromingsbescherming en of de opleiding in de toekomst meer aandacht moet schenken aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Het middagprogramma stond in het teken van interactief uitwisselen in elf inspirerende workshops met uiteenlopende onderwerpen zoals het berekenen van waterschade in de stad, de rol die watermanagers spelen in het buitenland en innovatieve manieren van water zuiveren.

Resultaat

De opleiding liet zichzelf zien in drie afsluitende themasessies gericht op plastic soup, multifunctionele daken en klimaatbestendig waterbeheer. Ook in deze sessies was er volop ruimte om idee├źn over deze onderwerpen uit te wisselen tussen studenten, alumni en het werkveld. Na een dag vol kennis boosten, netwerk vergroten en mensen ontmoeten, was het tijd voor een borrel met muzikale omlijsting van studenten. Deze dag smaakte naar meer en we kijken uit naar het volgende symposium.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Nadine Plomp, M.M. Rutten, Jeffrey van der Sluijs, C.M. Wout

Downloads

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen