Menu Zoeken English

Stedelijk water

Hogeschool Rotterdam

Onderzoek naar hoe stedelijke ontwikkeling invloed heeft op het watersysteem. Er is gekeken naar o.a. de toename van woningbouw, infrastructuur en afvoer van bedrijven en huishoudens. Deze zogenaamde tijdreis maakten we visueel door middel van een paneel.

Vraagstelling

De specifieke vraag voor het paneel is: hoe heeft stedelijke ontwikkeling in Oud-IJsselmonde invloed gehad op het watersysteem? Ook welke specifieke aspecten van stedelijke ontwikkeling.

Aanpak

Voordat we aan de slag gingen met het paneel deden we eerst vooronderzoek. We onderzochten de geschiedenis van een aangewezen locatie per ontwikkelingsfase. Ook bezochten we de locatie om een beter beeld te krijgen. Om inzicht te krijgen hoe het watersysteem functioneert, maakten we een watersysteemanalyse met een bakkenmodel (zie paneel). 

Resultaat

Het eindresultaat is een paneel waarop de ontwikkeling van Oud-IJsselmonde per fase wordt weergeven. Het paneel laat stapsgewijs zien hoe sterk het gebied is veranderd en laat de lezer nadenken over verschillende ontwikkelingen. 

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Lieneke Neele

Begeleider(s)

Martine Rutten

Downloads

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen