Menu Zoeken English

Slum Sanitation Sal

Intercambios

Watermanagement studenten bouwen zelf een composttoilet als pilot project voor een sloppenwijk in Kaapverdië.

Vraagstelling

Hoe kunnen de levensomstandigheden van bewoners van de sloppen verbeterd worden met behulp van sanitatie op het eiland Sal, Kaapverdi├ź?

Aanpak

Allereest zijn we begonnen met het analyseren van de sloppenwijk van Sal. Hierdoor waren wij op de hoogte van de huidige situatie, omgeving en behoeftes van de inwoners. Hierna zijn we materialen gaan verzamelen om zelf een compost toilet te bouwen. Deze hebben wij gebouwd bij een lokale werkplaats op het eiland. Vervolgens hebben wij het toilet geïntroduceerd aan de lokale bevolking en geplaatst bij een familie in de wijk. In de wijk hebben wij manuals uitgedeeld waarmee mensen zelf het toilet na kunnen bouwen met lokale materialen.

Resultaat

Het compost toilet zorgt voor een verbetering van de levensomstandigheden in de sloppenwijk. De familie die het toilet gebruikt geeft ons nog regelmatig feedback over het toilet. Het wordt goed gebruikt en veel mensen zijn bezig dit toilet te reproduceren zodat ze er zelf gebruik van kunnen maken. Het toilet is met enige aanpassingen nagebouwd op het Innovation Dok op het RDM terrein.

Opleiding(en)

  • Watermanagement

Type

Onderzoek

Aan dit project werkten mee

G.F. Jansen, tom overgaauw

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen