Menu English

Rollen verpleegkundige

Binnen het beroep Verpleegkundige krijg je te maken met verschillende rollen. Deze rollen zijn vastgelegd in het beroeps- en opleidingsprofiel van de verpleegkunde.

Zorgverlener

In je rol als zorgverlener leer je om vast te stellen wat de zorgvrager nodig heeft aan zorg. Je leert systematisch gegevens te verzamelen over de zorgvrager en deze gegevens te gebruiken om de juiste zorg in te zetten. Deze zorg kan bestaan uit onder andere het geven van informatie en advies, het helpen bij de persoonlijke verzorging en het uitvoeren van verpleegtechnische vaardigheden.

Communicator

In de rol van communicator leer je persoongerichte informatie te verstrekken en gebruik te maken van ICT zoals E-health applicaties.

Samenwerkingspartner

Je leert tijdens de opleiding om samen te werken met verschillende disciplines en te werken in multidisciplinaire teams waarbij je zorg draagt voor de continuïteit van zorg.

Reflectieve EBP-professional

In deze rol wordt er van je verwacht dat je op je eigen handelen reflecteert en je eigen deskundigheid en dat van je collega's op pijl houd door kennis te delen en feedback te geven. Je leert in deze rol hoe je nieuwe wetenschappelijke inzichten kan gebruiken om kwalitatief hoge zorg te verlenen. EBP staat voor Evidence Based Practice.

Gezondheidsbevorderaar

De nadruk van zorg komt steeds meer te liggen op gezond blijven in plaats van ondersteunen bij ziekte. In de rol als gezondheidsbevorderaar leer je ongezond gedrag te herkennen en op systematische wijze gezond gedrag te bevorderen.

Organisator

Zorg moet op elkaar afgestemd worden zodat zorgvragers de juiste zorg krijgen, passend bij hun zorgvraag. Het coördineren en het leiderschap nemen in de afstemming van deze zorg staat centraal in de rol van organisator.

Professional en kwaliteitsbevorderaar

In deze rol houd je de kwaliteit van zorg in de gaten en draag je bij aan het ontwikkelen van protocollen en standaarden om de kwaliteit van zorg hoog te houden.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen