Menu English

"Het is vooral het niet weten wat je op een dag gaat doen."

Ivo van de opleiding Verpleegkunde

"In mijn tussenjaar heb ik de tijd genomen om goed uit te zoeken wat ik precies wilde gaan doen. Om dat te doen, ben ik gaan werken en uiteindelijk kwam ik bij een kartbaan terecht. Daar gebeurde wel eens een ongeluk, en waardoor ik in contact kwam met ambulancepersoneel. Ik vond de ambulance best wel interessant en leuk.
Daarna ben ik uit gaan zoeken wat je precies moet doen om ambulancebroeder te worden. Nu volg ik de lange route om in een ambulance te mogen werken. Ik vind aan mijn opleiding vooral de praktijklessen heel erg leuk, dat je gewoon lekker aan de slag kan. Ook vind ik het samenwerken en het communiceren met klasgenoten heel erg leerzaam.

Er zijn wanneer je het hardst nodig bent

Wat mij vooral trekt in een baan als ambulancebroeder is het niet weten wat je op een dag gaat doen. Je hebt geen vaste dagen en je bent niet omringd door steeds dezelfde mensen. Wat het ook onvoorspelbaar maakt, is dat er altijd een ander soort 'ongeluk' is. Ik zou bijvoorbeeld ook een bevalling kunnen meemaken. Het is gewoon heel mooi dat je mensen in de ambulance kan helpen in de beginfase van het ongeluk, juist wanneer ze je het hardst nodig hebben.
Ik ben heel benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Misschien ontdek ik over 4 jaar iets heel anders wat me interessanter lijkt. Ik weet wat ik wil, maar ik ben me ook bewust dat het misschien nog kan veranderen."

Meer weten over Verpleegkunde?

Ga naar de opleidingspagina