Menu Zoeken English

Smart Things

Technische Informatica

Binnen de minor Smart Things werken studenten in groepen aan een Kickstarter-project, waarin ze voor een zelfbedacht Internet-of-Things-product een werkend prototype bouwen en hier een business case omheen maken. Eén van de recente projecten was het Fridget slimme koelkastsysteem.

Vraagstelling

De studenten wilden een product maken dat verspilling tegengaat, geld bespaart en mensen in verbinding brengt. Om investeerders te overtuigen moesten zij met een goed werkend prototype komen en een aantrekkelijke business case. Hiervoor hadden zij maar 10 weken.

Aanpak

Het product werd de Fridget, een apparaat dat je op je koelkastdeur bevestigt, en waarmee je de streepjescodes scant van alle producten die je erin legt. Het apparaat houd bij hoe lang de producten houdbaar zijn en waarschuwt je voordat iets kan bederven. Tevens kun je je aansluiten bij een gemeenschap, waardoor je kan zien of iemand in de buurt iets heeft dat jij nodig hebt, en zo kun je elkaar helpen.

Resultaat

Door samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen werd een mooi ontwerp gemaakt en de software gebouwd. De Fridget is een duidelijke combinatie van hardware en software. Het product werkt goed; je kan verpakte producten scannen of handmatig producten zonder streepjescode toevoegen. Door de aansprekende presentatie zullen investeerders overtuigd kunnen worden.

"Het leuke van dit project is dat docenten en studenten samenwerken in een projectgroep, waarbij iedereen zijn eigen sterke punten meebrengt en iedereen van elkaar leert."
Wouter Bergmann Tiest, docent Technische Informatica

De minor Smart Things wordt georganiseerd door de opleiding Technische Informatica, maar staat open voor studenten van alle opleidingen, als zij een interesse in IT, electronica, productontwerp of de zakelijke kant hebben.

Opleiding(en)

  • Technische Informatica

Type

Project

 

Aan dit project werkten mee

Aaron Beetstra
Colin Witsenburg
Guus Ekkelenkamp
Julia Boesenach
Mika Haak
Mostafa Hajian

Begeleider(s)

Wouter Bergmann Tiest

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen