Menu English

Studenten over hun studie

“Iedereen kent elkaar en het voelt als een familie aan.”

Waarom kiezen studenten voor de opleiding Technische Informatica? Wat is het leukste aan de opleiding? En waar werk je aan tijdens de opleiding? Technische Informatica studenten Jorn, Peter, Britt en Matthijs vertellen je er alles over.

 

Jorn

"Het leukste en ook gelijk het meest uitdagende van de opleiding zijn de projecten. In deze projecten ga je aan de slag met je verkregen kennis vanuit de lessen. Hierin komt eigenlijk alles bij elkaar en probeer je met je groepsleden een mooi eindresultaat neer te zetten. Wat je veel voorbij ziet komen zijn de zelfrijdende autootjes. Hier maak je niet alleen de code voor, maar ook alle andere onderdelen. Denk hierbij aan het chassis van hout (en je mag zelfs iets anders kiezen als je dit kan onderbouwen), maar ook alle hardware zoek je zelf uit en monteer je erop. Ik zie de projecten dus iets waarbij alle opgedane kennis in de praktijk wordt toegepast."

Peter

"Na mijn mbo-opleiding wilde ik eerst doorgaan met Elektrotechniek. Maar omdat ik eigenlijk ook wilde leren programmeren kwam ik uit op Technische Informatica en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Technische Informatica ligt tussen Elektrotechniek en Informatica in. Daardoor is er een hele brede keuze aan wat voor soort projecten je kan werken en bij welk bedrijf je later kan startten. Een ander voordeel van de opleiding is de sfeer. Normaal gesproken is het zo dat je altijd maar een paar mensen hebt in een klas die gamen en/of goed zijn met computers, hier heb je daar hele klassen vol van en kan je het met iedereen ook snel goed vinden."

 

“Ik zie de projecten als iets waarbij alle opgedane kennis in de praktijk wordt toegepast.”

 

Britt

"Omdat ik enorm houd van programmeren, maar tastbare resultaten wil zien in de vorm van robots, spycams of andere dingen heb ik gekozen voor Technische Informatica. Wat ik het leukste vind aan de opleiding is de sfeer en de vrijheid. Iedereen kent elkaar en het voelt als een familie aan. Je hebt ook veel vrijheid bij het werken aan projecten, vooral in het tweede jaar. Ik koos voor Hogeschool Rotterdam omdat ik een plek zocht waar ik me thuis kon voelen en waar ik echt mijn enthousiasme de vrije loop kon laten gaan. Dat bieden ze hier. Ook is de ondersteuning vanuit docenten erg goed en kan je altijd wel even kletsen met een docent of SLC’er wanneer je ergens mee zit."

Matthijs

"Wat ik het meest interessant vind aan de opleiding zijn de lessen en het vakgebied. In één periode krijg je veel vakken waar verschillende onderwerpen naar voren komen. Denk bijvoorbeeld aan programmeren, hardware of wiskunde. Ook werk je iedere periode samen met andere studenten aan projecten. Zo hebben we bijvoorbeeld een rijdende auto gemaakt en een bankautomaat. Door deze samenwerking leer je elkaar goed kennen. Dit zorgt er dan ook voor dat wanneer iemand een probleem heeft, je elkaar helpt. Ook omdat we als Technische Informatica een knusse opleiding zijn, schep je een goede band op met de andere studenten in jouw jaar."

“Normaal gesproken is het zo dat je altijd maar een paar mensen hebt in een klas die gamen en/of goed zijn met computers, hier heb je daar hele klassen vol van en kan je het met iedereen ook snel goed vinden.”

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen