Menu
  English

  Studenten over hun studie

  “Iedereen kent elkaar en het voelt als een familie aan.”

  Waarom kiezen studenten voor de opleiding Technische Informatica? Wat is het leukste aan de opleiding? En waar werk je aan tijdens de opleiding? Technische Informatica studenten Mohamed, Ranim, Stijn, Hugo en Noor vertellen je er alles over.

  Mohamed

  Van het ontwerpen van zelfrijdende auto's tot het creëren van een ATM-banksysteem, hoe boeiend is dat! De opleiding Technische Informatica spreekt me aan vanwege mijn interesses. Mijn passie voor wiskunde en natuurkunde heeft mijn interesse om meer te doen met technologie en engineering versterkt. Ook vind ik de combinatie van hardware en software interessant. Dit alles komt terug in de opleiding Technische Informatica. Ik kijk ernaar uit om na mijn studie mee te werken aan nieuwe ontwikkelingen in het werkveld en mijn steentje bij te dragen aan toekomstige technologische vooruitgang, vooral in domeinen zoals embedded systems engineering.

  Ranim

  Het leukste aan deze opleiding zijn zonder twijfel de projecten en de samenwerking met medestudenten. Gedurende mijn studie krijg ik de gelegenheid om aan uiteenlopende projecten te werken, waarbij ik zowel mijn vaardigheden op het gebied van software als hardware kan verbeteren. Bovendien hebben we de vrijheid om elk project zelf te ontwerpen en te realiseren binnen een projectgroep. Zo hebben we bijvoorbeeld een pinautomaat gecreëerd en ervoor gekozen om deze van hout te ontwerpen. Daarnaast hadden we de vrijheid om zelf de hardware te kiezen en implementeren.

  In deze opleiding doe je waardevolle ervaring op in diverse aspecten van het vakgebied, wat je een brede basis geeft. Daarnaast is de sterke ondersteuning van docenten fijn, zijn staan altijd klaar om ons te begeleiden en adviseren bij onze projecten en studievoortgang.

  "In deze opleiding doe je waardevolle ervaring op in diverse aspecten van het vakgebied, wat je een brede basis geeft."

   

  Stijn en Hugo

  Mijn broertje Stijn en ik hebben allebei onze mbo-opleiding afgerond. Stijn was dolenthousiast over deze opleiding, terwijl ik aanvankelijk niet echt interesse had in verder studeren. Stijn wist me echter te overtuigen om samen een kijkje te nemen tijdens een van de open dagen. Na die open dag was ik volledig overtuigd.

  Deze opleiding combineert hardware en programmeren, en dankzij onze achtergrond in softwareontwikkeling hadden we een voorsprong. Wat deze opleiding voor ons extra aantrekkelijk maakt in vergelijking tot anderen, is dat we niet alleen met code werken, maar ook met fysieke hardware. Je creëert iets tastbaars dat samenwerkt met je code. Daarnaast is de toegankelijkheid van de docenten een enorme plus. Het voelt alsof je altijd even een gezellig praatje met hen kunt maken en met al je vragen bij hen terecht kunt. Bovendien staan er tweedejaarsstudenten, de peercoaches, klaar om eerstejaarsstudenten te ondersteunen.

  Hoewel de opleiding leuk en interessant is, is het ook behoorlijk uitdagend, vooral als je nog geen ervaring hebt met programmeren. Ondanks de uitdagingen is het een zeer boeiende en plezierige opleiding die we van harte aanbevelen

  Noor

  Ik heb de opleiding Technische Informatica gekozen, omdat ik wilde leren over zowel hardware als software. Wat deze opleiding speciaal maakt, is dat we veel praktische opdrachten doen, waarbij ik op mijn eigen creatieve manier kan werken. De sfeer in de opleiding is gezellig, en we leren elkaar goed kennen door de groepsopdrachten. Nog een pluspunt is de fijne locatie van de school, midden in het centrum van de stad Rotterdam!

  "Je creëert iets tastbaars dat samenwerkt met je code. Daarnaast is de toegankelijkheid van de docenten een enorme plus."