Menu
  English

  “De open dagen en gesprekken met studenten hebben mij goed op weg geholpen!”

  Rob van de opleiding Technische Informatica

  Beginnen aan een opleiding is spannend. Er komt veel op je af: wennen aan het onderwijs op hbo-niveau, nieuwe studiegenoten leren kennen en les krijgen in een gebouw dat vele malen groter is. Maar er komt een moment dat je weet: ik kan dit en ik voel me hier thuis. Je gaat dan zelfs nadenken over de volgende stap: jouw toekomst na je studie. Rob van de opleiding Technische Informatica zit in zijn derde leerjaar en vertelt hoe hij het studiekeuzeproces en de eerste periode van zijn studie heeft ervaren.

  Hardware en software komen hier goed samen

  “Ik dacht aanvankelijk dat het een beetje programmeren met Arduino’s zou zijn en knetterveel wiskunde. En hoewel dat ook wel waar was, heb ik ook wel veel vette dingen mogen maken en bouwen. Vooral de projecten zijn erg leuk om te doen, je gaat hardware en software veel combineren met elkaar. Ik ben zelf niet heel goed in wiskunde, maar ik heb me er redelijk doorheen geworsteld. YouTube is je vriend. Al zijn de stages ook prettig. Momenteel loop ik stage bij WeAreFrank! voor mijn derdejaars oriëntatiestage.

  In mijn vrije tijd speel ik graag videogames, iets wat denk ik wel redelijk aansluit bij deze studie. Maar daarnaast houd ik ook heel erg van muziek, dus het verzamelen daarvan zie ik ook wel als een hobby.

  Je begint bij de basis

  Toen ik begon wist ik helemaal niks van het vak af en ik was bang dat dat pijnlijk duidelijk zou worden. Maar ondanks dat er een grote variatie aan niveau binnenkomt op de opleiding, kan je toch gewoon goed meekomen als je onderaan begint. Ik voel me wel thuis op deze opleiding. Je begint bij de basis en als eerstejaars is dat heel fijn.

  Ondanks dat ik op de middelbare school nog niet helemaal zeker van was van mijn studiekeuze, hebben de open dagen en gesprekken met studenten mij goed op weg geholpen! Ik wil iedereen dan ook aanraden hulp te vragen als je het nog niet zeker weet.

  Mijn toekomst

  Ik zie mijn toekomst succesvol voor me, maar voordat ik me bezig ga houden met een baan wil ik eerst de opleiding afmaken. Ik wil graag iets doen met mijn leven wat me leuk genoeg lijkt om tot mijn pensioen te blijven doen en het zou fijn zijn als met die bezigheid ook al mijn rekeningen betaald kunnen worden. Het banenvooruitzicht met Technische Informatica als opleiding vinkt dat allebei af denk ik.”

  Meer weten over deze opleiding?

  Ga naar de opleidingspagina