Menu English

Simulatiestudie effectieve materials handling

IKEA

Optimaliseren van het vulproces van IKEA met behulp van een simulatiestudie.

Vraagstelling

Hoe kan IKEA Barendrecht haar materials handling zo effectief mogelijk inrichten, zodat zij tot en met 31 augustus 2012 (einde FY12) ervan verzekerd is dat zij in 95% van alle werkbare dagen de vulling voor winkelopening op juiste bestemming heeft geplaatst?

Aanpak

Uit het literatuuronderzoek is gebleken dat de Systematische Handlings analyse het geschikte model was voor deze opdracht. De methodiek die gebruikt wordt in een simulatiestudie is verweven in dit onderzoeksmodel.

Resultaat

De meest geschikte methodiek voor het vulproces van IKEA Barendrecht is door experimenten met het simulatieprogramma naar voren gekomen. De conclusie is dus een op cijfers gebaseerde conclusie. Het toepassen van de nieuwe werkmethodiek is door de studenten aangedragen en IKEA Barendrecht zal deze nieuwe methodiek gaan invoeren. Kort gezegd zal IKEA Barendrecht op een andere manier dan voorheen de pallets met producten vanuit de vrachtwagen in de verkoopvakken van de winkel gaan verplaatsen.

Opleiding(en)

  • Bouwkunde
  • Technische Bedrijfskunde

Type

Afstuderen

Aan dit project werkten mee

Peter van der Meijs, Pieter van Velzen

Downloads

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen