Menu English

Verkavelingsplan Verolme-terrein Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

Het creëren van een herontwikkeling op het Verolme-terrein.

Vraagstelling

Voor de module Reken en teken is een casus behandeld voor het Verolme-terrein. Het terrein werd niet meer gebruikt als werf, zijn originele functie. De opdracht was een vervangende invulling voor het terrein te ontwikkelen. Hiervoor is een verkavelingsplan opgesteld.

Aanpak

Eerst is er een berekening gemaakt en een balans opgesteld in Excel. In de balans stond aan de ene kant de kosten voor het aankopen van o.a. grond, woonrijp en bouwrijp maken en aan de andere kant de opbrengsten van de woningen en de eventuele subsidies. Aan de hand van het programma van eisen en de berekening werd er een tekening uitgewerkt in Autocad (programma om technische tekeningen mee te maken). Daarna is er een verbeterslag gemaakt vanwege de mogelijke invloeden van buitenaf. Hierbij valt te denken aan kortingen en aan het gewenste aantal woningtypes.

Resultaat

Het resultaat is een tekening waarop te zien is waar de type woningen komen, het aantal woningen, winkelvoorziening, parkeergelegenheid en de indeling van de openbare ruimte. Uit de berekening is te herleiden hoeveel woningen in het gebied kunnen komen en hoe hoog de kosten en opbrengsten zijn om dit project te realiseren.

Opleiding(en)

  • Ruimtelijke Ontwikkeling | Ruimtelijke Ordening en Planologie

Type

Project

Aan dit project werkten mee

S.H.J. te Woerd

Begeleider(s)

Janneska Spoelman

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen