Open dag Informatica

Voltijd Bachelor

Is Informatica de opleiding die bij je past of twijfel je daar nog aan? Op deze pagina zie je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met ons.

Bij Hogeschool Rotterdam kun je eerst online kennismaken met deze opleiding door mee te doen met een online voorlichting, opleidingsvideo's te bekijken of vragen te stellen aan studentambassadeurs. Wil je nog meer weten? Kom dan naar de open dag op locatie om sfeer te proeven en proeflessen te volgen. (Er is geen voorlichting op locatie.)

Waar leiden we je voor op?

Een online presentatie van de opleiding Informatica

In dit filmpje geven Marian Slingerland en Wendy Kleij, docenten bij de opleiding Informatica, je meer informatie over de opleiding. Wat houdt de opleiding in en hoe ziet de opleiding eruit? Daarnaast krijg je meer informatie over de aanmelding en de toelating.

Dit filmpje geeft een korte impressie van de (afstudeer)projecten waar Informatica studenten aan werkten.

Waarom kiezen studenten voor Informatica, wat is het moeilijkste vak en sluit de opleiding aan op de praktijk? Vierdejaarsstudent Ricardo vertelt je er graag over. Heb je meer vragen over de opleiding? Neem dan contact op met onze ambassadeurs, die zich aan je voorstellen onderaan deze pagina.

Maak alvast kennis met programmeren

De Turtle workshop van de opleiding Informatica is ontworpen om te kunnen programmeren zonder voorgaande kennis nodig te hebben. Hierdoor kan iedereen alvast ervaring opdoen met programmeren. Door zelf codes op te stellen voor verschillende levels, leer je de structuur en werking van de programmeertaal Python (een dynamische programmeertaal die in de opleiding ook terugkomt).

Start de Turtle workshop