Ga direct naar de content

Beroepen

Wat kun je doen na je opleiding?

Je kunt onder andere aan de slag als:

Adviseur

Denk hierbij aan een milieuspecialist die werkt bij een ingenieursbureau. Je adviseert andere bedrijven rond vergunningen, bodemsanering, afvalwaterzuiveringen en luchtbehandeling.

Analytisch Fysisch Chemicus

Je houdt je bezig met het opzetten en testen van nieuwe analysetechnieken, niet weg te denken binnen bijvoorbeeld de olie-industrie. Hierbij wordt vers gewonnen olie geanalyseerd op zuiverheid en bruikbaarheid. Niet alleen kies jij de geschikte analysetechniek maar ook de opzet en validatie van meetmethoden. Je kunt je ook bezighouden met onderzoek van fysische processen, zoals stabiliteitsonderzoek van emulsies en zepen: mayonaise en gezichtscrème. De samenstelling hiervan is direct gerelateerd aan houdbaar- en bruikbaarheid. Je vervult een prominente rol in de voedsel– en cosmetica-industrie.

Biochemicus

Als biochemicus houd je je bezig met de chemie van het levende organisme. Biochemisch onderzoek is belangrijk in alle vormen van onderzoek die te maken hebben met de werking van levende organismen. Je levert een significante bijdrage in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Ook werken veel biochemici in de biotechnologische industrie, waar gebruik van enzymen een steeds belangrijker middel wordt om processen goedkoper en schoner te laten verlopen. De biochemicus heeft met een veelzijdige achtergrond een breed werkveld voor zich liggen.

Organisch Chemicus

Als organisch chemicus houd je je bezig met het maken (synthetiseren) van nieuwe moleculen die van belang kunnen zijn in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie. Naast het synthetiseren zijn typische bezigheden ook het optimaliseren van syntheseroutes om een zo hoog mogelijk rendement en zuiverheid van het doelmolecuul te verkrijgen. Daarnaast is polymeersynthese een belangrijk vak binnen de organische chemie. Polymeerketens kunnen verwerkt worden tot diverse kunststoffen die veel gebruikt worden, zoals PET (flessen), rubbers (autobanden) en nylon (kleding).

Procesingenieur

Als procesingenieur werk je bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van duurzame energie of aan de productie van duurzame 'groene' grondstoffen.

Technisch Ingenieur

Als technisch ingenieur ben je verantwoordelijk voor de verkoop, de implementatie en het onderhoud van hoogwaardige laboratoriumapparatuur bij bedrijven.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.