Menu English

Een tijdloos stageavontuur

De stage-ervaring van student Edwin

Bedrijfskunde-student Edwin vertelt over zijn stage bij Motion10. Hij deed tijdens zijn stage marktonderzoek naar de IT-branche en onderzoek naar duurzaamheid binnen de organisatie.

"Als bedrijfskundige wordt er van jou verwacht dat jij zowel op technische als sociaal gebied excelleert. Dat maakt van jou uiteindelijk de beste bedrijfskundige. Het is belangrijk dat je proactief handelt en je kans grijpt of zelfs creëert. Tijdens een stage krijg je eindelijk zo’n kans om jezelf te bewijzen in de praktijk.

Zo heb ik voor mijn derdejaarsstage de kans gekregen om een half schooljaar lang mee te draaien met het marketingteam van IT-dienstverlener Motion10. In het artikel #StudentAtMotion10 beschrijf ik beknopt mijn ontwikkeling en ervaring bij Motion10.

Voor mijn stageorganisatie heb ik succesvol een marktonderzoek vertaald naar een interactief Power BI-dashboard. Als inspiratie heb ik de inspanningen van Hogeschool Rotterdam en Motion10 voor een toekomstbestendig functioneren gebruikt. Op advies van Ruud Veltenaar (die als gastspreker bij onze opleiding Bedrijfskunde aan Hogeschool Rotterdam is geweest, zie ook https://ruudveltenaar.nl/) heb ik ook een PoC (Proof of Concept) dashboard gemaakt om de impact van Motion10 op het gebied van duurzaamheid transparant te maken.

Naast het creëren van waarde voor Motion10 heb ik ook genoeg tijd besteed om aan mijn ontwikkelpunten te werken. Ik heb bijvoorbeeld van mijn bedrijfsbegeleider Erwin Lima geleerd hoe je een succesvol blogartikel schrijft. Het artikel IT Trends 2020 dat ik samen met Erwin Lima heb geschreven, staat hierdoor hoog in de ranking van Google. Verder heb ik gewerkt aan mijn sociabiliteit door mijzelf benaderbaar op te stellen voor allerlei complementaire stageopdrachten. Daardoor heb ik ook een nieuw marketingconcept mogen initiëren.

Mijn oplossingen hebben bewezen dat voldoende inspanning zich fortuinlijk uitbetaalt. Motion10 heeft mij een unieke kans aangeboden. En als ambitieuze Bedrijfskunde student aan de Hogeschool Rotterdam heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen door de verwachtingen conform mijn taken en leerdoelen te overtreffen."

"Ik ben ontzettend trots op hoe ik mijn stage heb ingevuld. Bij de opleiding Bedrijfskunde krijg je dit soort kansen, maar de invulling ligt aan hoe jij het zelf oppakt."

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen