Menu English

"Nu ik Automotive studeer, heb ik voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik op mijn plek zit.”

Simon van de opleiding Automotive

"Op de middelbare school was ik nergens écht goed in, dus ik wist niet goed welke kant ik op wilde met mijn studie. Auto’s vind ik al heel lang gaaf, maar ik had totaal geen kennis van de technische kant van het verhaal. Ik vond ze mooi, meer niet. Daarom heb ik juist voor een techniekopleiding gekozen. Daardoor krijg ik juist de mogelijkheid om op dit gebied dingen te leren. Het gaat er mij niet om of je ergens verstand van hebt, maar juist om waar je verstand van wil krijgen.

Heb je andere studies overwogen?

Toegepaste Wiskunde, omdat Wiskunde me op de middelbare school altijd heel gemakkelijk af ging. En Econometrie, maar dat had puur een financiële drijfveer. Maar uiteindelijk had ik er toch geen zin in om in de vorm van aandelenhandel en speculeren de hele dag met geld bezig te zijn. Ik koos ervoor om iets te doen wat ik leuk vind: auto's.

Wat vind je leuk aan de technieksector?

Ik denk dat techniek een heel goede basis is, waarmee je later nog alle kanten op kunt. Bijvoorbeeld de economische kant of de managementkant. Als je eerst economie doet, is de kans heel klein dat je daarna nog iets met techniek gaat doet. Dus dit is voor mij de juiste volgorde.

Wat vind je minder leuk?

Je wordt in het diepe gegooid. Op de middelbare school was ik niet gewend om eigen projectplannen te schrijven, nu moet ik echt goed onderbouwen wat en waarom ik iets ga onderzoeken. Wat is er van A tot Z nodig om iets te realiseren? Daarbij kun je af en toe flink op je bek gaan. Dat is wel heel leerzaam, dus eigenlijk kan ik het geen nadeel noemen...

Wat als je nu opnieuw je studie kon uitkiezen?

Honderd procent. Op de middelbare school was ik bijna nooit gemotiveerd, mede omdat ik dyslectisch ben. Nu ik Automotive studeer, heb ik voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik op mijn plek zit.

Wat is jouw droombaan in de techniek? 

Alle grote leidinggevenden in de technieksector hebben de basis gelegd met een technische opleiding. Neem Elon Musk, de oprichter van Tesla. Dus zoiets lijkt me wel wat, haha.

Heb je tips voor studiekiezers die denken aan een techniekstudie?

Techniek is baangarantie. Ik krijg elke week wel een LinkedIn-bericht van een recruiter of ik alsjeblieft bij hen zou willen komen werken. Het belangrijkst is dat je je studie combineert met iets dat jou echt interesseert. Bij mij zijn dat dus auto's. Maar je kunt je ook specialiseren in boten, vliegtuigen, de industrie, noem maar op. Kies wat je leuk vindt, dan zit je goed."

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen