Menu English

Shell Eco-marathon

Shell

Het bouwen van ultra-zuinige voertuigen door studententeam Phidippides.

Vraagstelling

Elk jaar wordt de Shell Eco-marathon gehouden, dit jaar rond Ahoy Rotterdam. Dit is een internationale studentencompetitie waarbij ruim 3000 studenten met meer dan 200 voertuigen de strijd aan gaan om met zo min mogelijk verbruikte energie, het parcours af te leggen. Wij ontwikkelen elk jaar onze twee voertuigen verder door. Deze zijn gemaakt van carbon en glasvezel en halen hun energie uit een accu of een brandstofcel (waterstof). Elk jaar staan wij voor de uitdaging om onze voertuigen nog beter te maken, of te vernieuwen.

Aanpak

Team Phidippides bestaat voornamelijk uit studenten Automotive. Dit jaar hebben wij ook Elektrotechniek mogen verwelkomen, evenals Leisure Management. Door een multidisciplinaire samenstelling van het team, met experts op allerlei gebieden, stellen wij een sterk, competitief team samen. Wij beginnen in september en werken naar het evenement, in mei, toe. Alle aspecten welke bij het project komen kijken regelen we zelf. Hierbij kun je denken aan productie, sponsoring, projectmanagement en natuurlijk het engineeren van de voertuigen!

Resultaat

Dit jaar hebben wij twee voertuigen neergezet, die een goede kans maakten op de Shell Eco-marathon. Helaas hebben wij door het uitvallen van beide voertuigen geen officiële score neer kunnen zetten. Wel hebben wij heel veel geleerd, ervaring opgedaan de kans gekregen om een verdiepingsslag te maken in ons toekomstige werkveld. Het samenwerken binnen het team, met producenten en leveranciers is zeer leerzaam en uitdagend. De Shell Eco-marathon is een project en evenement dat ons nog lang bij zal blijven! Bezoek onze website: http://phidippides.eu/ of Facebook www.facebook.com/TeamPhidippides

Duurzaam

  Dit project is duurzaam.

Opleiding(en)

  • Automotive

Type

Project

Aan dit project werkten mee

T.A. Batenburg 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen