Menu English

Salam wilde graag meer bereiken in het leven

Eerstejaarsstudent bij de opleiding

Ik zit momenteel in het eerste jaar van de opleiding Ad Management. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik eerst een mbo-3 opleiding gedaan. Daarna heb ik een paar jaar gewerkt.

"Na een tijdje werken vroeg ik me toch af of ik niet meer wilde bereiken in mijn leven. Toen ging ik op zoek naar een vervolgopleiding, en Ad Management sprak mij gelijk aan!"

Over deze opleiding was ik meteen enthousiast. "Dit is echt iets voor mij", dacht ik. Ik heb al eerder in een managementfunctie gewerkt dus ik weet al een beetje hoe het eraan toe gaat op de werkvloer. Maar dat is geen vereiste hoor, want ook mijn klasgenoten met weinig werkervaring kunnen prima meekomen. En de opleiding duurt twee jaar, en daarna kun je direct aan het werk, of je kunt doorstuderen aan de Bachelor Bedrijfskunde.

In de 1e en 2de periode van de opleiding werk je samen aan een project met een groepje. Dat is heel fijn want zo kan je veel van elkaar leren. Iedereen is ergens wel heel goed in en zo vul je elkaar goed aan! In het tweede halfjaar ga je meer individueel aan de slag en ga je 2 dagen in de week stage lopen. Dan heb je ook nog 2 dagen les op school en de laatste dag ben je vrij als het rooster meezit. Dan kun je bijvoorbeeld naar je bijbaan.

Voordat ik aan deze studie begon had ik vooral praktijkervaring opgedaan, en had ik nog weinig theoretische kennis. Normaal vond ik theorielessen altijd heel lastig op school, maar bij deze opleiding merk ik dat de stof mij echt interesseert en dat ik er daarom gemakkelijker voor kan leren. In het begin was ik bang dat de opleiding misschien te hoog gegrepen zou zijn voor mij, omdat ik na lange tijd geen studie meer had gevolgd. Maar het viel heel erg mee, en het gaat ook steeds beter!

Wat ook fijn is aan de opleiding, is dat alle vakken met elkaar te maken hebben. Daardoor kun je het makkelijker begrijpen en zie je ook hoe je deze vakken kunt toepassen in de praktijk. En wat je bij het ene vak leert kun je ook vaak bij een ander vak weer toepassen. Als je dus goed oplet en je best doet in de lessen zul je merken dat je helemaal niet veel uit je hoofd hoeft te leren.

Doordat ik deze studie ben gaan doen kan ik me blijven ontwikkelen. Ook voel ik me zelfverzekerd dat ik hierna een goede baan zal krijgen. Doordat je twee stages loopt en meerdere projecten uitvoert bij echte bedrijven bouw je een goed netwerk op waardoor je kans op een baan echt vergroot wordt. Ik zeg, niet langer nadenken en gewoon doen! Je zult er geen spijt van krijgen, dit is echt een leuke en leerzame opleiding.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen