Menu English

Roots are powerful

Etnisch-culturele identiteitsontwikkeling bij migrantenpleegkinderen in de adolescentiefase
Publicatiedatum: 07 oktober 2021

Migrantenpleegkinderen worden doorgaans geplaatst in pleeggezinnen met een andere etnisch-culturele achtergrond dan zij zelf hebben. Hierdoor verdwijnen etnisch-culturele bindingen deels of geheel uit hun leven. Dit roept de vraag op hoe de etnische identiteitsontwikkeling van migrantenpleegkinderen verloopt. In dit promotieonderzoek wordt vanuit verschillende modellen de etnische identiteit en etnische socialisatie van migrantenpleegkinderen in de adolescentiefase bestudeerd zoals gepercipieerd door pleegkinderen en hun pleegouders.

Toon:

Projectbeschrijving

Dit onderzoek zal middels kwantitatief dossieronderzoek bij vier grote pleegzorgaanbieders achterhalen hoe vaak een etnisch-culturele mismatch plaatsvindt. Aansluitend zal via kwalitatief (constructivistisch) longitudinaal onderzoek vanuit verschillende modellen over etnische identiteit en etnische socialisatie de etnisch-culturele identiteitsontwikkeling van migrantenpleegkinderen in de adolescentiefase bestudeerd worden, zoals gepercipieerd door pleegkinderen en (pleeg)ouders. Hieruit volgt een theoretisch model met factoren die van invloed zijn op zowel negatieve als positieve etnische-culturele identiteitsontwikkeling.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen