Toegang tot M4H: naar een sociaal raamwerk voor een nieuwe stadswijk

Publicatie van Kenniscentrum Duurzame HavenStad
D.J. Avest,ter | Boek | Publicatiedatum: 30 maart 2021
Dit essay verkent vanuit een historisch bewustzijn de sociaal-maatschappelijke opgaven en ‘zachte’ verbindingen tussen het Merwe-Vierhavens(M4H)-gebied en de omliggende wijken. Dit gebeurt langs verschillende thema’s, waaronder framing, toegang, wonen, werken en recreatie, en met uitstapjes naar relevante ontwikkelingen en parallellen in binnen- en buitenland. Het essay wordt afgesloten met acht principes om te komen tot een Sociaal Raamwerk voor een gebied dat zich op natuurlijke en passende wijze kan ontwikkelen tot een Rotterdamse stadswijk.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie