Menu English

Over plastic rietjes, epigenetica en crossovers in de zorgopleiding

Publicatie van Kenniscentrum Zorginnovatie
M.J.B.M. Goumans, C. Machielse | Boekdeel | Publicatiedatum: 15 december 2020

Gesprek met 8 lectoren van Kenniscentrum Zorginnovatie: Ton Bakker, Marleen Goumans, Sander Hilberink, Ruud van der Horst, Henk Rosendal, Ageeth Rosman, Hanneke Torij en Lennard Voogt

Deze bijdrage aan de bundel kent een andere aanpak dan de andere bijdragen. Zij is niet geschreven door één lector, maar is een uitwerking van een gesprek dat heeft plaatsgevonden met 8 lectoren van Kenniscentrum Zorginnovatie. De kernvraag is wel dezelfde als bij de andere bijdragen: wat komt er op de zorg af en hoe zou de hogeschool daarmee om kunnen of zelfs moeten gaan? In deze tijd van corona is het bijna onmogelijk om het niet over dit onderwerp te hebben. Dat onderwerp is uiteraard ook besproken tijdens het gesprek, maar eigenlijk heel kort. Een paar trajecten zijn benoemd, waaronder het onderzoek naar de toename van vroegtijdige geboortes in het begin van de pandemie en naar zwangere vrouwen die corona hebben gehad en wat daarvan straks de mogelijke gevolgen voor het kind en de moeder zijn. Maar corona is eigenlijk geplaatst in een bredere context. Een benadering waarin niet zozeer het bieden van zorg aan de cliënt, al dan niet acuut, de boventoon voert, maar zorg wordt gezien als een onderdeel van de omgeving, van een groter systeem, om op basis daarvan te bekijken wat er aangeboden kan en moet worden. Dit heeft nadere uitleg nodig.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen