Menu English

Aannames over achtergrond thuiszittersproblematiek niet bevestigd - defenceforchildren.nl

Publicatie van Kenniscentrum Talentontwikkeling
F. Verbeek, E.J. Schooten,van, M.H. Binsbergen,van, S. Pronk, A. Heurter | Andersoortig materiaal | Publicatiedatum: 23 oktober 2019
Verschillende aannames uit de wetenschappelijke literatuur over de (gedrags)problematiek die zou schuilgaan achter de vele thuiszitters in Nederland, kunnen niet bevestigd worden. Dit constateert het Kohnstamm Instituut in het rapport ‘Niet thuisgeven - Schooluitval vanuit het perspectief van leerlingen: onderzoek naar thuiszitters’ dat in oktober is verschenen. De onderzoekers concluderen dat het belangrijk is dat scholen (nog) meer aandacht hebben voor de persoon en omstandigheden achter de leerling. Defence for Children onderschrijft dit en roept de regering op werk te maken van het recht op onderwijs in een inclusief onderwijssysteem. De kinderrechtenorganisatie vindt het onacceptabel en zorgwekkend dat nog altijd een groot aantal kinderen verstoken blijft van onderwijs en dat maatregelen falen om het ‘thuiszittersprobleem’ aan te pakken.

Auteur(s) - verbonden aan Hogeschool Rotterdam

Betrokken bij deze publicatie
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen