Menu English

Promotieonderzoek gestart naar familiegerichte transitiezorg voor mensen met EMB

Interactie en samenwerking in familiegerichte transitiezorg voor mensen met een ernstige meervoudige beperking die 18 jaar worden
16 maart 2023

Het recent gestarte promotietraject van Ilse Ooms gaat wensen, ervaringen en behoeften van zorgprofessionals en familie van mensen met ernstige meervoudige beperkingen ten aanzien van familiegerichte transitiezorg onderzoeken.

Jongeren met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) stappen rond hun achttiende verjaardag over van kindzorg naar zorg voor volwassenen. Vanwege hun meervoudige beperkingen en hun afhankelijkheid van familie voor planning en coördinatie van zorg is die transitie in zorg erg complex. Er is nog weinig bekend over dit ingewikkelde proces bij deze specifieke patiëntendoelgroep, terwijl een goede transitie belangrijk is voor continuïteit van zorg, het voorkomen van onder-/ overdiagnostiek en onder-/ overbehandeling.

Het promotieonderzoek gaat wensen, ervaringen en behoeften van zorgprofessionals en familie van mensen met ernstige meervoudige beperkingen ten aanzien van familiegerichte transitiezorg onderzoeken.

Ilse is hiermee gestart dankzij de Promotiebeurs voor leraren die zij onlangs heeft mogen ontvangen. Ilse wordt vanuit het Erasmus MC begeleid door Agnes van der Heide en vanuit Hogeschool Rotterdam door lectoren AnneLoes van Staa (Transities in zorg) en Erica Witkamp (Zorg om naasten).

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen