Menu
  English

  Kick-off Week van de Jonge Mantelzorger

  30 mei 2024

  Van 1 juni tot en met 7 juni vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. De week start op donderdag 30 mei met een kick-off in Groningen. Deze kick-off wordt georganiseerd door de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg en JMZ Pro, samen met verschillende hogescholen. Hiermee wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan de studerende mantelzorgers. Zo zullen enkele studerende mantelzorgers hun internationale manifest presenteren.

  Ook bij Hogeschool Rotterdam krijgen wij meer aandacht voor deze studenten. Docentonderzoeker Saadet Paker-Altun en Erica Witkamp, lector Zorg om Naasten hebben bij Kenniscentrum Zorginnovatie en de opleiding Verpleegkunde een Routekaart als hulpmiddel voor (regie)docenten ontwikkeld. De kaart geeft veel tips en nuttige links, om mantelzorgende studenten tijdig te signaleren, te begeleiden en te verwijzen.

  De routekaart zal worden overhandigd aan demissionair staatssecretaris van VWS (Maarten van Ooijen), die bij de kick-off aanwezig is. Vanuit Hogeschool Rotterdam zijn Serge Feldmann, Afke Tangenbergh en Erica Witkamp aanwezig en om te laten zien wat wij als hogeschool al doen.