Menu Zoeken English

Dr.Ir. Judith Visser

Docent-onderzoeker

Judith Visser is kerndocent bij de opleiding Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Rotterdam. Sinds februari 2020 is ze docent-onderzoeker bij het Kenniscentrum Zorginnovatie op het thema Design4All. In Design4All richt Judith zich op het doorontwikkelen van conceptuele technische zorginnovaties voor een bredere doelgroep. Hierbij ligt de nadruk op mechanische en constructieve ontwerpen, zoals tilhulpmiddelen, aangepaste stoelen en ergonomische hulpmiddelen.

Judith ronde in 2004 haar masteropleiding Werktuigbouwkunde af in de afstudeerrichting Biomechanica aan de Universiteit Twente. Van 2006 tot 2009 werkte ze aan haar PhD thesis: 'The role of hip muscle strength in the biomechanics of bilateral lower limb amputee gait' aan University College London, in samenwerking met Stanmore Orthopaedic Hospital en het Structure & Motion Laboratory aan de Royal Veterinary College London (Verenigd Koninkrijk). Na afronding van haar PhD werd ze Postdoc onderzoeker aan de Technische Universiteit Delft. In 2012 maakte ze de overstap naar het HBO als docent bij de opleiding Mens en Techniek op de HR en later HHS, en sinds 2016 werkt Judith als kerndocent bij de opleiding Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Rotterdam. Bij deze opleiding zal ze het thema Zorginnovatie in het onderwijs introduceren.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen