Menu English

Drs. Ina Mouris

Projectleider en actieonderzoeker

Sinds december 2020 werkt Ina Mouris voor Kenniscentrum Zorginnovatie als projectleider en actieonderzoeker bij het door ZonMw gesubsidieerde project Samen optrekken. Daartoe volgt zij in 2021 de Leergang Krachtig veranderen met actieonderzoek bij de VU Amsterdam en de training Participatief Actieonderzoek van Madelon Eelderink.

Ina Mouris is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, Subfaculteit Sociale Wetenschappen m.b.t. welzijnsvraagstukken. Zij begon haar loopbaan als ouderenwerker en werkte vervolgens in ‘lijn en staf’ als teamleidinggevende, locatiemanager en beleids- en kwaliteitsmedewerker in voornamelijk de (ouderen)zorg.

In 2004 startte zij haar eigen projectenbureau en ging vandaar uit aan de slag voor zowel gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties als voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Haar opdrachten, vaak liggend op het snijvlak van theorie en praktijk, betreffen projectmanagement, implementeren en borgen, (waarderend) auditten, organisatie-, proces- en methodiekontwikkeling en het versterken van de relatie formele en informele zorg.

Na zo’n 25 mantelzorgopdrachten voor diverse klanten te hebben gedaan, besloot zij in 2018 om de in de loop der jaren verzamelde kennis en materiaal te bundelen in het Inspiratiewerkboek Mantelzorg A GOGO. In dit werkboek, dat zij  in eigen beheer uitgaf, belichtte zij de thema’s Gemeenten, Organisaties, Gespreksvoering en Ondersteuningsaanbod.

In 2019 en 2020 begeleidde zij als projectleider bij zorgorganisatie Laurens een tweetal projecten over naasten betrekken. Binnenkort verschijnt een publicatie van haar, geschreven in samenwerking met lector Erica Witkamp, over het bij Laurens ontwikkelde denk en handelingskader Model Relatiedriehoek betekenisvol samen optrekken.

Sinds december 2020 werkt zij voor Kenniscentrum Zorginnovatie als projectleider en actieonderzoeker bij het door ZonMw gesubsidieerde project Samen optrekken. Daartoe volgt zij in 2021 de Leergang Krachtig veranderen met actieonderzoek bij de VU Amsterdam en de training Participatief Actieonderzoek van Madelon Eelderink. In het project Samen optrekken, waarbij 5 locaties langdurige zorg in zowel Rotterdam als Den Haag betrokken worden, wordt voortgeborduurd op bij Laurens opgedane kennis en ervaring.  Het doel van het project is om samen optrekken tussen organisatie/medewerkers, bewoners en naasten vanzelfsprekend te maken.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen