Menu English

Ouderpanel Verloskunde & Geboortezorg

Help ons met het verbeteren van het onderzoeksprogramma én het onderwijs aan toekomstige zorgprofessionals

Alles begint bij de geboortezorg
Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller van zowel fysieke als mentale problemen op latere leeftijd.

In Nederland heeft rond 16% van de kinderen een valse start bij de geboorte. Daardoor krijgen zij later vaker fysieke en psychische problemen, suikerziekte, hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook komen ze veel vaker in aanraking met jeugdhulp. Een goede start voor zo veel mogelijk kinderen gaat ons allemaal aan: de kinderen zelf, hun ouders, zorgprofessionals, de overheid en de samenleving.

Het lectoraat Verloskunde en Geboortezorg doet onderzoek naar allerlei aspecten van geboortezorg. Met de uitkomsten van dat onderzoek dragen we ons steentje bij aan (het verbeteren van) de kwaliteit van de geboortezorg en daarmee aan een goede start voor zoveel mogelijk kinderen en gezinnen in Rotterdam en omstreken.

Informatie over het ouderpanel

Wat is het Ouderpanel Verloskunde & Geboortezorg?  

Het ouderpanel is een gevarieerde groep (aanstaande) moeders en vaders die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen van de geboortezorg. Zij zijn zelf (recent) ouder geworden, op dit moment in afwachting van een kindje of willen zwanger worden en vinden het leuk om op basis van hun ervaringen actief betrokken te zijn bij het verbeteren van de geboortezorg. 

Iets voor jou?

We leren graag van jou! Je bent immers in verwachting, wilt graag zwanger worden of onlangs vader of moeder geworden. We willen weten wat jouw ervaringen waren voor, tijdens en na de geboorte van je kind. Dit is voor ons belangrijk. Met deze informatie kunnen wij ons onderzoeksprogramma én ons onderwijs aan toekomstige zorgprofessionals verbeteren. Je kunt je deelname aan het panel op elk gewenst moment stopzetten. 

Wij nodigen je van harte uit om aan te sluiten bij dit ouderpanel. Concreet houdt het in dat je:

  • Twee keer per jaar uitgenodigd wordt voor deelname aan het webinar speciaal voor (aanstaande) ouders;
  • Twee keer per jaar wordt uitgenodigd voor de online meeting waarbij we met elkaar in gesprek gaan over concrete vragen van onderzoekers en/of docenten van de opleiding Verloskunde Bachelor van Hogeschool Rotterdam;
  • Drie à vier keer per jaar een verzoek per e-mail ontvangt om mee te lezen bij een onderzoeksvoorstel of product dat ontwikkeld wordt binnen ons lectoraat.

Verder:

  • Luisteren we met aandacht naar je inbreng en mening;
  • Koppelen we terug wat er met je inbreng is gedaan;
  • Krijg je ook de uitnodigingen van webinars die wij organiseren voor professionals in de geboortezorg;
  • Kunnen we je vragen om jouw ervaringen ook met studenten te delen, zodat we toekomstige zorgprofessionals nog beter op kunnen leiden.

Als je deelneemt aan het ouderpanel kun je er altijd voor kiezen om een activiteit over te slaan en reageren is niet verplicht. Mocht het een keer wel goed uitkomen dan wordt je inbreng altijd erg gewaardeerd. 

Aanmelden of meer informatie
Mail naar coördinatoren Angélica Venekamp of Heidi van Heijningen via ouderpanelverloskundegeboortezorg@hr.nl.

Wat staat er binnenkort op de agenda?

12 december 2022  | 20.00 – 21.00u

Webinar voor (aanstaande) ouders
Onderwerp: Media opvoeding voor peuters en kleuters

Meld je hier aan

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen